Anja van Maaren
Anja Reflexzonetherapie Leusden e.o.

Mijn naam is Anja van Maaren. Mijn passie is om het zelfhelend vermogen van mensen aan te raken en te stimuleren waarbij voetreflexzonemassage het uitgangspunt is. Het zelfhelend vermogen is een innerlijke kracht die probeert om lichaam en geest, wanneer deze uit balans zijn, weer in balans te krijgen. Mijn achtergrond is naast huisvrouw en moeder ook klank- en- bewegingsdocent, (kinder)-verpleegkundige en voetreflextherapeut.

Tijdens mijn loopbaan als (kinder)-verpleegkundige merkte ik dat er nog een tal van klachten en aandoeningen blijven bestaan waar de huidige medische technieken (nog) geen antwoordt op hebben. Voor dit probleem ben ik op zoek gegaan of er geen mogelijkheden waren om mensen met klachten op een andere, eventuele aanvullende wijze te benaderen en te behandelen.

Dit resulteerde uiteindelijk in de 3-jarige HBO opleiding tot voetreflextherapeut bij Sonnevelt Opleidingen. Tijdens deze opleiding bemerkte ik dat luisteren, aandacht hebben voor, aanraking en intentie allerlei poorten kunnen openen tot zelfheling. Op dit moment ervaar ik dat ik alle waardevolle aspecten die ik mij in de loop van mijn leven heb eigen gemaakt in mijn voetreflexbehandelingen selectief inzet. Ik werk met klank, licht, frequentie, resonantie en coherentie, Reiki en met de kennis van mijn verpleegkundige achtergrond daar waar ik merk dat het nodig is.

Anja Reflexzonetherapie Leusden e.o.
www.voetreflexleusden.nl